Nitra Model 2022

Nitra Model 2022

15. října se v Nitre modeláři na jeden den „nastěhovali“ do městské haly, kde klub MK Zobor připravil výstavu plastikových a papírových modelů a mimo jiné i soutěž v jednotlivých kategoriích. 
Na ploše haly se sešlo více než tisíc(!) různých modelů – od automobilů, přes bojovou techniku, až po lodě a letadla; a nechyběla ani krásná dioramata. Dá se říct, že v Nitre se dalo vidět to nejlepší, co – jak šikovné slovenské, tak ale i české, polské, maďarské a další – šikovné ručičky modelářů dokážou vytvořit z šedivého plastu nebo archu papíru.
Ne nadarmo patří středoevropští modeláři ke světové špičce.
Pořadatelé se postarali o to, aby celá výstava probíhala v odpovídajícím prostředí – skvělé světlo, velký prostor, příjemná atmosféra, a velké množství stánků s potřebami pro modeláře i s modely. Je vidět, že na slovensku je modelářství naprosto seriozním koníčkem, který rozhodně nepřitahuje jen podivíny, ale dnes se mu věnuje i velmi mnoho dívek a žen, které začasto předčí leckterého muže v pečlivosti, nápaditosti a smyslu pro detail.
Důležité je, že naše komunita modelářů díky podobným akcím a nadšencům žije a vzkvétá a že díky tomu můžeme navazovat nová přátelství a rozšířovat si své obzory.
Už se těším na další Nitra Model v roce 2023!

Externí odkazy na tuto akci:
SME

Youtube – časosběrné video

Zonerama – fotogalerie

Rajce.NET – fotogalerie

 

Související obrázky: